Trainingen

Mindfulness betekent simpelweg bewust aandacht geven aan het huidige moment en je gedrag, gedachten en gevoelens. Door je aandacht en focus te trainen leer je bewust keuzes te maken in plaats van automatisch te reageren. Je wordt je onder andere bewust van de signalen die je lichaam je geeft en ontdekt je vaste patronen en gewoontes. Het vergt wat oefening, maar je krijgt er veel voor terug. 

Beoefenen en beleven

Mindfulness leer je niet door erover te lezen maar door mindfulness te beoefenen én vooral te beleven. Tijdens onze trainingen leer je de belangrijkste onderdelen van mindfulness op jouw leven toe te passen. Bovendien is er alle ruimte om in te spelen op individuele vragen en uitdagingen. Heb je vragen over welke training het beste bij jouw situatie past? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via: info@theflexiblemind.nl.

Bekijk op deze pagina het aanbod van onze trainingen of meld je onderaan de pagina direct aan.

Onze Mindfulness trainingen

Mindfulness Groepstraining

Mindfulness leer je niet door erover te lezen maar door mindfulness te beoefenen én vooral te beleven. Tijdens de 8-weekse (online/offline) mindfulness groepstraining leer je de belangrijkste onderdelen van mindfulness op jouw leven toepassen.

Iedere week komt er een nieuw onderwerp van de MBCT/MBSR* aan bod en ga je aan de slag met de oefeningen. Tussen de trainingen door staan we altijd voor je klaar zodat je er niet alleen voor staat.

*MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy) en MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction)

In-Company Mindfulnesstraining

Deze 6-weekse training, ontwikkeld door ‘The Mindfulness Exchange’ (een spin-off van Oxford University), brengt mindfulness naar de werkvloer! De nadruk wordt gelegd op praktische oefeningen die tijdens het werk door ingezet kunnen worden.

Keeps you on track
– Verbetert je productiviteit
– Verbetert je concentratie en prestaties
– Verbetert de conditie van lichaam en geest
– Verminderd stress
– Vermenigvuldigd geluk en waardering uit je eigen prestaties

Individueel Traject

Je wilt je verdiepen in mindfulness, maar liever niet in groepsvorm? Dat kan!

Tijdens het individuele traject kun je alleen of samen met een partner of vriend(in) trainingen volgen. Er is alle ruimte om in te spelen op individuele vragen en uitdagingen.

Bij deze training krijg je net zoals bij de groepstraining de gehele kern van Mindfulness mee en ga je aan de slag met het oefenmateriaal.

Monthly Mindfulness

Elke maand organiseert The Flexible Mind een training waarin een specifiek thema uitgelicht wordt. Via de kalender kun je je inschrijven voor een of meerdere Monthly Mindfulness trainingen.

Thema’s:

  • De effecten van mediteren op je brein
  • Mediteren voor een betere nachtrust
  • Ontdekken wat jij écht belangrijk vindt.
  • De beste houding(en) om te mediteren?
  • Meditatie tijdens het werk

Meld je nu aan

Wanneer je je aanmeldt voor een bijeenkomst ontvang je via de mail meer informatie over de bijeenkomst en betaling. We kijken ernaar uit je te ontmoeten!